معرفی کفپوش اپوکسی - ساینا شیمی پلیمر، تولید کننده و مجری کفپوش اپوکسی با 26 سال تجربه
معرفی کفپوش اپوکسی 2019-11-11 اپوکسی یا پلی پوکساید ، یک بسپار ترموست است که از واکنش معرفی کفپوش اپوکسی - ساینا شیمی پلیمر، تولید کننده و مجری کفپوش اپوکسی با 26 سال تجربه | اپوکسی یا پلی پوکساید ، یک بسپار ترموست است که از واکنش
معرفی کفپوش اپوکسی
Author:
https://sainachemistrypolymer.ir
body

معرفی کفپوش اپوکسی

4.2 امتیاز - 6 نفر

اپوکسی یا پلی پوکساید ، یک بسپار ترموست است که از واکنش رزین اپوکساید با سخت کننده پلی آمین یا پلی آمید حاصل می شود.این جمله را ندیده بگیریدچون نیازی به آن نخواهیم داشت و تنها جهت معرفی بیان شد. اما خوب است بدانید اپوکسی کلآ از دو ماده اصلی تشکیل شده یکی رزین اپوکسی و دوم فعال کننده یا سخت کننده آن. رزین معمولآ رنگ روشنی دارد و بدون بو است . هاردنر معمولآ تیره است و بوی کمی دارند. پس از اتصال این دو ماده با هم ، یک ماده پلاستیکی قوی و سخت را تشکیل می دهند. رنگ های اپوکسی آمینی بعلت نداشتن حلال  و در نتیجه کاهش حجم بیشتر کاربرد چسب و کفپوش اپوکسی را داراست و اپوکسی پلی آمیدیکه بیشتر بعنوان رنگ اپوکسی مورد استفاده قرار می گیرد . کلآ اپوکسی ها را به خاطر چسبندگی ، مقاومت شیمیایی و گرمایی ، خواص خوب یا حتی عالی مکانیکی ، و مقاومت الکتریکی بسیار خوب آنها می شناسیم. پس این ماده خاص ارزش شناسایی و بکارگیری دارد.اپوکسی خالص عایق برق است اما وقتی با نقره ترکیب شود رسانا می شود و سپس به صنعت برق می رود.

ساخار شیمیایی اپوکسی به گونه ای است که بحدی در برابر مواد شیمیایی ، ضربات مکانیکی و برق مقاوم است که معمولآ در محیط هایی که تماس مستقیم با اسید و باز و ضربه دارند بکار می رود. صیقلی بودن سطح آن مناسب سطوح بهداشتی مثل بیمارستانها و هتلهاست.

تاریخچه کفپوش اپوکسی در جهان:

در سال 1909 میلادی که دانشمندان علم شیمی بعد از سنتز و ترکیب مواد شیمیایی با همدیگر در دور ظرف آزمایش ماده لزج و چسبناکی جمع میشد و میچسبید که آن را ابتدا به عنوان یک ماده ی زائد و مزاحم می دانستند و تمیز می کردند و دور می ریختند ولی بعد از مدتی متوجه شدند که از این ماده می توانند استفاده مفیدی هم ببرند پس در سال 1909 میلادی این ماده ثبت شد . ولی بعد از سال ها تحقیق و مطالعه دانشمندی به نام پیر کاستان که در یک شرکت ساخت دندان های مصنوعی کار می کرد توانست این رزین را به مقاومت و سختی بالایی برساند ولی از آنجایی که این رزین به درد دندان های مصنوعی نمی خورد طبق قوانین آن شرکت دندانسازی باید اطلاعات این دانشمند به بایگانی برده می شد و این تحقیقات مخدومه اعلام می شد ، و از آن استفاده ای نمی کرد.ولی این دانشمند توانست از سالها تلاش و زحمت خودش چشم پوشی کند و آنرا به بایگانی بفرستد. با پا فشاری توانست شرکتی را به اسم سیبا ciba که یک شرکت سوئیسی بود و در ساخت رنگ فعالیت داشت قانع کند که بعنوان یک عایق از آن استفاده کنند؛ و بسیار ماده ی مقاومی در مقابل خوردگی و ضربه و فشار و بسیار نفوذ نا پذیر است و در برابر اسید ها مقاوم . بعد از چند سال تحقیق و کار بر روی این رزین بالاخره در سال 1948 و بعد از 10 سال کار این رزین به بازار آمد.

انواع کفپوشهای اپوکسی:

کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک

کفپوش اپوکسی آنتی باکتریال

کفپوش اپوکسی پارکینگ

کفپوش اپوکسی سه بعدی

مراحل اجرای کفپوش اپوکسی:

خلاصه مراحل

  • انجام زیرسازی لازم

زیر سازی بهتر است با بتن ، سنگ یا موزائیک باشد. سپس برای ترمیم ترک ها و درزهای احتمالی باید با گروت اپوکسی آنها را پر نمود . ضمنآ می تان برای افزایش چسبندگی از ساب نیز استفاده کرد.

  • اجرای لایه پرایمر

پرایمر اپوکسی از رزین اپوکسی و هاردنر تشکیل شده است . این پرایمر می تواند تمامی حفره های سطح بتن را پر نموده و باعث افزایش چسبندگی لایه های دیگر شود.برای انجام این لایه از غلطک یا تی میتوان استفاده نمود . در مورد مقدار مورد نیاز هم باید بگوییم هر 200 گرم آن میتواند در یک متر مربع استفاده شود.

  • اجرای لایه دوم یا لایه میانی

در مرحله بعد لازم است تا لایه های میانی اپوکسی نیز اجرا شود . همانطور که در بالا نیز اشاره کردیم ترکیبات این لایه از رنگ اپوکسی و ذرات سیلیس دانه بندی شده می باشد . دلیل اجرای این لایه هم افزایش مقاومت مکانیکی و فشار بر روی کفپوش اپوکسی می باشد . بنا بر نیاز و با توجه به سطح زیر کار این بخش در یک مرحله یا چند مرحله انجام می شود . در انتها سطح صاف و بدون ترک و حفره می باشد.

  • اجرای لایه نهایی

بطور متوسط برای اجرای یک سالن 1000 متر مربعی نیاز به 4 نفر نیرو و 4 روز کار می باشد.

برای یک سطح متر مربعی با ضخامت یک میلیمتر حدودآ شما نیاز به یک لیتر رنگ اپوکسی و مواد مورد نیاز دارید.

بعد از اجرا نیز باید تا حداکثر 3 روز از رفت و آمد بر روی کفپوش خودداری شود تا اتفاقی نیفتد و یا اشیاء تیز بر روی کف کشیده نشود که کفپوش خراب گردد.

نکاتی در خصوص اجرای کفپوش اپوکسی

برای اجرای کفپوش اپوکسی یک سطح متخلخل و دارای منفذ باید زمین را ساب زد و آنرابسیار تمیز و عاری از گرد و خاک کرد. حتی برای داشتن انواع کفپوش های سه بعدی این کفسازی لازم است. مهم است که قبل از استفاده از رنگ اپوکسی ، همه ترک ها و تراشه ها تعمیر شوند و همچنین قبل از اعمال پوشش باید سطح عاری از چربی و روغن باشد . معمولآ برای داشتن بهترین سطح سند بلاست انجام می شود.و حتمآ دقت کنید که بعد از سند بلاست گرد و غبار ناشی از آن را تمیز کنید . هنگام کار بهتر است دما بین 15 تا 35 درجه باشد و هوای خیلی سرد و یا گرمی در محیط نداشته باشیم . برای تهیه موارد ، هر دو ماده را به نسبتی که اعلام شده مخلوط کرده و با هم زن بصورت آهسته ترکیب می کنیم . سپس با پیستوله یا قلم مو به سطح زده می شود.

دقت کنید که در هر بار مواد را به میزان مصرف تهیه کنید و سپس دوباره اقدام به تهیه کنید . هر لایه که تمام شد 6 ساعت باید زمان بدهید تا خشک شود سپس لایه بعدی . زمانی که مواد را مخلوط کردید زمان کمی دارید که بتوانید آنرا مصرف کنید سپس ابتدا اقدامات اولیه را انجام دهید . سپس بعد از خشک شدن باید با استفاده از یک پین غلطکی اپوکسی را در لایه نازک حد اقل 2 میلیمتری بر روی سراسر سطح اجرا نمود و پس از خشک شدن پوشش دوم را اجرا کنید.

موارد مصرف کف پوش اپوکسی

معمولآ مورد مصرف کف پوش اپوکسی سالن های صنعتی از جمله انبارها و خط های تولید ، کف سازی پارکینگ ها و همچنین سوله هاست . همچنین بخاطر آنتی باکتریال بودن این کفپوش می توان آن را در سالن های بیمارستان و داروسازی و فضاهای درمانی و بهداشتی استفاده کرد . یکی دیگر از جاهایی که این روزها از این نوع کفپوش استفاده می کنند برای فضاهای آموزشی و ورزشی مثل سالن های بدن سازی و سالن های ورزشی و مهد کودک ها است. البته به دلیل تنوع رنگی این کفپوش می توان از آن در خانه ها و محوطه سازی و کفسازی لابی ها و تالار و رستوران نیز استفاده کرد.این کفپوش برای مکان هایی که دما بالاتر از 70 درجه می رسد به هیچ وجه مناسب نیست چرا که پوسته پوسته شده و یا تبله می کند و آسیب جدی خواهد دید.

کفپوش اپوکسی مناسب برای کف سازی پارکینگ ها ؛ کف سازی سوله ها ؛ کف سازی انبارها ؛ کف سازی کارخانه ها ؛ کف سازی بیمارستان ها ؛ کف سازی داروسازی ها ؛ کف سازی فروشگاه های لوکس و زنجیره ای  ؛ کف سازی قنادی و شیرینی پزی ؛ کف سازی آشیانه هواپیما ، کف سازی سالن تولید محصولات آرایشی ؛ کف سازی لابی و داخل منازل ؛ کف سازی محوطه و زیبا سازی و سایر کفسازی های صنعتی و بهداشتی لوکس می باشد.

هزینه اجرای کفپوش اپوکسی

هزینه اجرا به موارد بسیاری بستگی دارد . یکی از مهمترین این موارد کف فعلی است . هرچه کفسازی و تعمیر کف فعلی بیشتر کار داشته باشد هزینه شما بالاتر خواهد رفت . به خود اپوکسی که برسیم ، اپوکسی یک جنس وارداتی است و قیمت آن دقیقآ بستگی به قیمت دلار دارد . پس نمی توان در هر زمان قیمت ثابتی برای آن تعیین کرد . اگر هم هزینه بالایی برای این نوع کفپوش مصرف شود ، چون هزینه نگهداری آن پایین است و سالها دوام می آورد می توان به دید یک سرمایه گذاری بلند مدت به آن فکر کرد.

از آنجا که این کف پوشها مناسب سطوحی است که رفت و آمد ماشین آلات سنگین را دارد و یا در مجاورت مستقیم موارد شیمیایی و یا سردخانه های صنعتی است بهتر است در چنین مکان هایی از مواد درجه یک آن استفاده نمود. 

در خصوص کارخانجاتی که نیاز به تعویض کفپوش دارند از آنجا که سرعت اجرای کفپوش اپوکسی بالاست خط تولید مدت زمان کمتری تعطیل خواهد شد که احتمالآ همین امر تفاوت قیمت این کفپوش و سایر گزینه ها را جبران می کند.

مزایای کف پوش  اپوکسی:

  • ایجاد لایه محافظ قوی
  • مقاومت بسیار بالا در برابر دما و وزن
  • مقاومت در برابر اسید و باز و موارد شیمیایی 
  • تنوع در رنگ و طرح ( هرگونه عکس و علامت روی آن قابل اجراست، مثل مسیرها و علایم رانندگی و هشدار دهنده در کف کارخانجات)
  • عدم جذب گرد و غبار بنا بر این سرعت بالا در تمیز کردن
  • آنتی باکتریال بودن
  • زیبایی و درخشندگی
  • شست و شوی آسان در منزل
  •  عایق رطوبت و حرارت
  • معایب کفوش اپوکسی:
  • قیمت بالا
  • شکنندگی در دماهای بسیار بالا
  • حساس بودن به نور خورشید/ مناسب فضاهای باز نیست
  • پوسته پوسته شدن در دماهای بالاتر از 70 درجه
  • خش پذیری در برابر چرخهای فلزی ماشین آلات صنعتی